Zneužitie medzinárodného obchodu na pranie špinavých peňazí a financovanie terorizmu - Jančíková, Eva, 1960-
Medzinárodný obchod je jednou z hlavných oblastí, ktorú zločinecké a teroristické organizácie zneužívajú na pranie špinavých peňazí a financovanie terorizmu. Ich význam ešte narástol po prijatí účinných opatrení proti štandardným technikám prania špinavých peňazí a financovania terorizmu. Príspevok analyzuje učité skúsenosti zahraničných inštitúcií, hlavne FAFT (Financial Action Task Force) pri skúmaní zraniteľnosti medzinárodného obchodu a obchodného financovania a pri hľadaní opatrení, ktoré by mohli pomôcť slovenským subjektom v tejto oblasti.