Vplyv finančnej krízy na zmenu štruktúry devízových úverov Medzinárodného menového fondu - Jankovská, Anežka
Príspevok poukazuje na vývoj jednej zložky devízových úverov MMF, a to úverov v rámci pravidelných devízových facilít MMF, ktorá zaujímala vždy rozhodujúce miesto v štruktúre poskytovaných úverov. Vo vývoji tejto zložky úverov sa odráža vývoj svetovej ekonomiky, nedostatok finančných zdrojov MMF na poskytovanie úverov, vplyv svetovej finančnej a hospodárskej krízy, problémy finančných trhov, nedostatok zdrojov pre menej vyspelé a chudobné štáty a iné.