Aktuálne a stručne k vývoju a perspektívam svetovej ekonomiky - Sivák, Rudolf, 1955-
Turbulentný vývoj svetovej ekonomiky a problém vysokej nezamestnanosti. Fiškálna a monetárna expanzia hlavných svetových centrálnych bánk (FED, ECB, Bank of Japan, Bank of England). Cyklické poklesy ekonomickej aktivity.