Finančné postavenie a perspektívy štátov BRIC - Kováčik, Ľubomír
Finančné postavenie a perspektívy štátov zoskupenia BRICS v globálnej ekonomike, so stručnou analýzou bankovej a finančnej infraštruktúry v krajinách: Brazília, Rusko, India, Čína a Juhoafrická republika. Ekonomická sila, finančná expanzia štátov BRICS vo svete. Devízové rezervy centrálnych bánk štátov BRICS. Pozícia štátov BRICS silnie v súčasných finančných a hospodárskych problémoch štátov Európy a USA. Forma a objem nielen verbálnej, ale aj reálnej pomoci týchto štátov, bude rozhodujúcim faktorom riešení súčasnej krízy vo svete.