Podoby súčasnej českej politickej lingvistiky - Dulebová, Irina
Štúdium politického diskurzu, politickej a mediálnej komunikácie v Česku dnes prebieha prevažne buď v rámci odboru mediálne štúdiá/mediálna komunikácia, alebo ako interdisciplinárny výskum na rozhraní sociológie, politológie, psychológie a lingvistiky. Česká politická lingvistika je na začiatku dlhej cesty, ale súčasné tendencie jej vývoja a smerovania naznačujú, že má všetky predpoklady na dynamický rozvoj už v perspektíve najbližších rokov.