Short-Term Forecasting of Czech Quarterly GDP Using Monthly Indicators - Arnoštová, Kateřina
Krátkodobé prognózovanie hrubého domáceho produktu v Českej republike pomocou mesačných indikátorov. Testovanie metódy hlavných komponentov, všeobecného dynamického faktorového modelu, dynamického faktorového modelu odhadovaného Kalmanovým filtrom, modelu vektorovej autoregresie a mostíkovej metódy, ako na základe mesačných údajov predpovedať údaje o vývoji HDP. Porovnanie výsledkov s predikciou expertov Českej národnej banky a so štúdiou Európskej centrálnej banky.