Vymedzenie environmentálneho účtovníctva - Dubielová, Veronika
Podnety pre vznik environmentálneho účtovníctva ako účtovného systému, ktorý komplexne zachytáva a hodnotí vplyvy činností podniku, ktoré sú spojené so životným prostredím. Internalizácia nákladov a zachytenie negatívnych externalít v účtovníctve.