Čínsky model ekonomického rastu v procese hospodárskych reforiem - Fertaľová, Mária
Jedným z kľúčových faktorov, ktoré determinujú čínsky rastový potenciál, je štrukturálna zmena vyvolaná reformami. Poznanie jej vzniku a dôsledkov, ktoré vyvolala, umožňuje lepšie pochopiť procesy prebiehajúce vo vnútri čínskej ekonomiky. Dôležitým trendom je tvorba úspor, ktoré sú významným zdrojom rastu čínskej ekonomiky. Analýza vzťahu medzi štrukturálnou zmenou, rastom produktivity výrobných faktorov a technologickou zmenou. Úloha pracovných síl, ktoré sú jednak objektom štrukturálnej zmeny a jednak na úrovni domácností aj významným zdrojom úspor. Hodnotenie vzťahu medzi úsporami a spotrebou jednotlivých subjektov trhu.