FOREX - historický vývoj, súčasný stav a perspektíva vývoja najväčšieho finančného trhu súčasnosti - Portašík, Jozef
Forex ako najväčší trh súčasnosti. História vývoja mien, začiatky výmeny jednotlivých platidiel medzi sebou a ich väzbou na drahé kovy. Analýza súčasného obchodovania so zahraničnými menami a proces obchodovania na Forexe. Charakteristika historického vývoja, súčasného stavu a perspektívy obchodovania na Forexe. Niektoré vybrané problémy obchodovania na Forexe.