Vybrané teoretické aspekty transnacionálnych korporácií - Brinčíková, Zuzana, 1979-
Definícia transnacionálnych korporácií. Top 10 nefinančných nadnárodných korporácií podľa indexu transnacionálnosti (2008). Teórie transnacionálnych korporácií. Teória odvetvovej štruktúry. Teória internalizácie (teória transakčných nákladov). Evolučná teória multinárodného podnikania. Teória lokalizácie. Dopady TNK na domácu a hostiteľskú krajinu.