Koncept zeleného rastu v podmienkach SR - Darmo, Martin
Zelený rast predstavuje koncept, ktorý sa snaží o zosúladenie ekonomických a environmentálnych tendencií do jednej spoločnej stratégie. Ide o širší pojem ako koncept udržateľného rozvoja. Významným faktorom dosahovania zeleného rastu je inovačná výkonnosť krajín ako aj rozvoj R&D. Koncepcia zeleného rastu teda predstavuje integrálny celok, ktorého výsledkom je zvyšovanie blahobytu spoločnosti. Úlohou príspevku je preskúmať súčasný stav a podmienky pre budúce uplatňovanie konceptu zeleného rastu v Slovenskej republike.