Implementácia legislatívy o európskej spoločnosti v Európskej únii a harmonizácie účtovníctva - Máziková, Katarína
Európska spoločnosť (Societas Europea, SE), predstavuje nadnárodnú akciovú spoločnosť. Vznik európskej spoločnosti v rámci EU a prijatie Nariadenia Rady (ES/ 2157/2001/ES) o stanovách európskej spoločnosti. Vznik európskej spoločnosti v SR upravuje zákon č. 562/2004 Z. z. o európskej spločnosti v znení neskorších predpisov. Harmonizácia účtovníctva v nadnárodných obchodných spoločnostiach.