Význam klastrov pre európsku ekonomiku - Siegl Kniežová, Ivana
Problematika klastrov a klasterizácie z pohľadu rozvoja regiónov a národných ekonomík. Rôzne druhy sieťového charakteru podnikania, strategických aliancií, klastrov a public-private-partnership projektov vo svetle súčasnej finančnej krízy spojenej so zmenami v štruktúre financovania. Vvplyv klastrových zoskupení na konkurencieschopnosť jednotlivých regiónov a národných politík. Prínosy a výhody klastrov nielen pre firmy, ale aj pre akademické inštitúcie, akými sú vysoké školy a aj pre regionálne a miestne samosprávy.