Vybrané problémy zdaňovania osobných príjmov v Európskej únii - Kušnírová, Jana, 1977-
Daňová politika Európskej únie bola a je symbolom národnej suverenity štátu. Snahou jednotlivých ekonomík je zachovať si národné tradície, daňové špecifiká, ako aj konkurenčné daňové výhody členských krajín. Osobné dôchodkové dane zostávajú v kompetencii národných vlád a daňová politika sa tak stáva oblasťou zjednocovania daňových systémov s výraznými rozdielmi. Cieľom príspevku je poskytnúť pohľad na súčasný stav daňovej politiky v situácii, kde jednotlivé, teritoriálne oddelené, daňové systémy sa postupne menia na vzájomne sa ovplyvňujúci a prepojený celok.