Založenie európskej spoločnosti - Ondrušová, Lucia, 1981-
Spôsoby založenia a právna úprava Európskej spoločnosti. Nariadenie Rady Európskej únie č. 2157/2001 o štatúte európskej spločnosti. Postavenie európskej spoločnosti v SR je ustanovené zákonom č. 562/2004 Z. z. o európskej spoločnosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov.