Vybrané problémy sociálneho podnikania ako determinantu rozvoja tretieho sektora - Laciňák, Jozef
Sociálna ekonómia začala byť v Európskej únii uznávanou ako teória sociálneho podnikania a subjektov sociálnej, solidárnej ekonomiky. Európska komisia uznala sociálnu ekonómiu v roku 1990, keď vypracovala jej definíciu. Autor si vo svojom príspevku stanovil vychádzajúc z definície tretieho sektora, nových prístupov k tretiemu sektoru, histórii sociálneho podnikania, načrtnúť vybrané problémy sociálneho podnikania ako determinantu ďalšieho rozvoja tretieho sektora.