Sociálna atmosféra v pracovnej skupine a jej vzťah s osobnosťou vedúceho pracovníka - Gerbová, Miriama
Osobnosť manažéra hrá významnú úlohu pri dosahovaní efektívnych pracovných cieľov. Osobnostné vlastnosti vedúceho pracovníka ovplyvňujú jeho správanie a to následne členov pracovných skupín a ich sociálnu atmosféru na pracovisku. Otázkou je, aké osobné vlastnosti vedúceho pracovníka sú tie, ktoré podporujú pozitívnu atmosféru v pracovnej skupine. Analýza vzťahu medzi vybranými osobnostnými dimenziami vedúcich pracovníkov vo vybraných pracovných oblastiach a pozitívnou sociálnou atmosférou v pracovných skupinách.