Cloud computing - Černý, Matej, 1982-
Cloud computing sa v posledných rokoch stal hlavným prúdom v IT sektore. Jeho hlavná myšlienka je založená na prenajímaní IT zdrojov /výpočtový výkon, pamäť, úložiská a iné/ z data centra poskytovateľa. Tieto zdroje sú prístupné cez internet. Cloud computing je poskytovaný troma typmi cloudových služieb /softvér ako služba, platforma ako služba a infraštruktúra ako služba/. Poskytuje sa ako verejný, súkromný, komunitný alebo hybridný cloud. Jeho výhody a nevýhody sú zobrazené na výsledkoch realizovaného prieskumu.