Bankroty štátov a ich príčiny - Puchoň, Jozef
Autor rozoberá bankroty štátov podľa historických štatistík a na základe porovnaní z minulosti objasňuje faktory vplývajúce generálne na zvyšujúci sa počet bankrotov. Príčiny bankrotov. V príspevku rozoberá pohľad do minulosti a načrtáva možné konsekvencie vyplývajúce s platobnej neschopnosti štátu.