Optimálna menová oblasť vrátane Slovenska - Sabo, Štefan
Cieľom príspevku je pokúsiť sa vysvetliť teóriu optimálnej menovej oblasti a dôležité vzťahy tejto teórie ako sú asymetrické hospodárske šoky alebo index optimálnej menovej oblasti. Autor aplikuje tiež index optimálnej menovej oblasti na Slovenskú republiku a krajiny EÚ 10.