Nové možné prístupy k meraniu efektívnosti tretieho sektora - Zelezník, Juraj
Autor sa v príspevku zaoberá možnými alternatívami merania efektívnosti mimovládnych neziskových organizácií tretieho sektora s dôrazom na určenie kritérií efektívnosti a ich kvantifikácie. Charakteristika DEA a vymedzenie základných pojmov. Podstata a princípy DEA modelov. Aplikácia DEA metódy je viac ako vhodnou na analýzu efektívnosti mimovládnych neziskových organizácií tretieho sektora v podmienkach Slovenskej republiky.