Priame diaľkové spojenia miest Slovenska verejnou dopravou - Pšenka, Tomáš
Verejná doprava na Slovensku má stále nezastupiteľnú úlohu v preprave osôb na krátke i dlhé vzdialenosti. Článok sa zaoberá dvoma najdôležitejšími módmi pôsobiacimi v diaľkovej preprave osôb na Slovensku, a to diaľkovou autobusovou a vlakovou dopravou. Autor sa zameral na priestorové hľadisko pôsobenia oboch druhov diaľkovej dopravy na Slovensku v rokoch 1989-2009.