Právna kultúra a environmentálny manažér - Čerkala, Emil
Úroveň právnej kultúry spoločnosti je jedným z charakteristických znakov právneho štátu. Realizuje sa cez právne vedomie, vedomosti právnických a fyzických osôb o pozitívnom práve t.j. nielen o znalostiach o základných normatívnych právnych aktoch, ale aj formách, spôsobe a inštitútoch, ktoré vytvárajú možnosti naplno rozvinúť aplikačnú prax. Dôvera v pozitívne právo, úcta k právu, právnym normám spoločnosti sa odvíja od zdatnosti, zručnosti, schopnosti, fyzických osôb, ktoré aplikujú právne normy v každodennej činnosti. Ide predovšetkým o zamestnancov štátnych organov, orgánov samosprávy a verejnoprávnych inštitúcií, manažovanie životného prostredia nevynímajúc.