Všeobecná ekonomická rovnováha a jej tvorba v jednoduchej uzavretej ekonomike - Grisáková, Nora, 1978-
Pri mikroekonomickom uvažovaní sa predpokladá s rovnováhou na jednotlivých trhoch v hospodárstve. Dopyt a ponuka na všetkých uvažovaných trhoch. Všeobecná rovnováha na dvoch a viacerých trhoch. Rovnováha v jednoduchej ekonomike.