Skupina G20 jako autentická reflexe globální ekonomické síly - Zahradník, Petr
Prebiehajúca hospodárska kríza ako kríza euro-atlantickej civilizácie, resp.jej ekonomickej výkonnosti. Štrukturálna kríza, ktorá súčasne znamená aj potvrdenie zmeny rozloženia ekonomických síl a moci v súčasnom globálnom svete. Hybná sila globálnej ekonomiky - nie krajiny EÚ, či štáty Severnej Ameriky, ale štáty BRIC, prípadne širšia skupina krajín s podobnými charakteristikami. Skupina G20, ktorá vznikla po ázijskej finančnej kríze. Summity G20, ktoré sa stali významým a rešpektovaným príspevkom k riešeniu krízových prejavov. Členovia G20. G20 ako jedna z vedúcich platforiem v oblasti posilnenia globálneho ekonomického systému a jeho efektívneho fungovania.