Uprchlíci ze Severní Koreje a jejich cesta za štěstím - Blinka, Jan
Zrútenie severokórejskej ekonomiky v polovici 90. rokov a nárast počtu migrantov a utečencov, ktorí prechádzajú zo Severnej Kórey do Číny. Migrácia kvôli veľkým povodniam a hladomoru. Utečenci vnímaní ako ekonomickí migranti. Odmietnutie statusu utečenca podľa Dohovoru o právnom postavení utečencov. Konečný cieľ - Južná Kórea. Automatické udelenie juhokórejského občianstva. Veľké rozdiely medzi Severnou a Južnou Kóreou a pocit rozčarovania a dezilúzie.