Malé a stredné podniky ako dôležitá súčasť európskeho priestoru - Nekolová, Veronika, 1984-
Prevažnú časť domácich podnikov v SR tvoria malé a stredné podniky a výnimkou nie je ani európske spoločenstvo. Pre SR sa otvoril v roku 2004 európsky trh, čo prináša pre malé a stredné podniky nové príležitosti, ale aj zvyšovanie konkurencie na domácom trhu. Priebežné výsledky kvantitatívneho prieskumu, ktoré sa zameriavajú na vstup MSP na európske trhy.