Euroval - pre a proti Európskeho stabilizačného mechanizmu - Danišová, Soňa, 1981-
Problematika dočasného eurovalu i trvalého eurovalu II, ako aj ich opodstatnenosť, ich vývoj a fungovanie, ale aj ich vnímanie európskou 27-čkou. Záchranný systém eurozóny a jeho hlavné zložky. Schéma fungovania eurovalu. Permanentný Európsky stabilizačný mechanizmus (Euroval II). Euroval II a Slovensko.