Formy kapitálu v kultúrnom kontexte - Chmelárová Marková, Hana, 1981-
Literárna cena Ingeborg Bachmannovej každoročne odovzdávaná v Klagenfurte ako hlavná cena v rámci podujatia s názvom Dni nemecky hovoriacej literatúry. Systém fungovania literárnej ceny sa dá prirovnať k fungovaniu mechanizmov burzy. V príspevku sa autorka zaoberá jednotlivými druhmi kapitálu, ktoré autori (investori) prinášajú do súťaže (na burzu) a ich vplyvov na samotnú výhru (zisk).