Slovenská bilaterálna diplomacia a pracovný trh v kontexte európskej integrácie. Nové legislatívne opatrenia v Rakúsku zavedené pri otvorení pracovného trhu k 1.5.2011 - Kužmová, Lucia
Európsky integračný proces vedie k tzv. "europeizácii" zahraničnej politiky a diplomacie v rámci EÚ. Napriek tomu bilaterálna diplomacia nestráca na význame. Slovensko-rakúska bilaterálna diplomacia v súvislosti s otvorením pracovného trhu v Rakúsku. Pracovný trh v EÚ a pracovné obmedzenia po rozšírení EÚ v 2004. Vybrané informácie o rakúskom a nemeckom trhu práce.