Vybrané aspekty merania efektívnosti verejných výdavkov a ich možný vplyv na správanie sa ekonomických subjektov - Zubaľová, Alena, 1959-
Hypotéza efektívnosti a kompenzačná hypotéza rastu verejných výdavkov. Mandellov model efektívnosti. Giniho koeficient ako index rovnosti (spravodlivosti). Verejné výdavky a meranie ich efektívnosti v krajinách V4. Vládne výdavky v percentuálnom pomere k HDP v krajinách V4. Podiel verejných výdavkov na HDP podľa jednotlivých oblastí v roku 2009 v krajinách V4.