Úloha hospodárskej politiky a inštitúcií v ekonomickom rozvoji - Fifeková, Elena
Súčasný vývoj naznačuje, že základným rámcom pre prorastovú stratégiu jednotlivých krajín je účinná hospodárske politika a inštitucionálna kvalita – každá krajina, ak chce predchádzať krízovým tlakom, musí na základe vlastných rozvojových podmienok prijímať také hospodársko-politické opatrenia, ktoré budú prispievať k rastu a stabilite nielen v domácej ekonomike, ale aj v globálnom rozmere. V podmienkach prepojených trhov totiž rast každej krajiny závisí od globálneho ekonomického vývoja.