Dlhová kríza v eurozóne - Fifek, Edmund
Štandardným spôsobom, akým dnes vlády, ale aj ďalšie subjekty, vyrovnávajú svoje staré splatné dlhy, je ten, že robia nové dlhy, vlády najmä vo forme predaja dlhopisov a štátnych pokladničných poukážok na finančnom trhu. Systém však môže fungovať len dovtedy, kým sa uvedené štátne dlhopisy a pokladničné poukážky nepovažujú za rizikové. Reakcia trhu na zvýšené riziká. Operatívne spoločné opatrenia štátov eurozóny a aktivity Európskej centrálnej banky. Dlhová kríza, výška a rast verejného dlhu, konkurencieschopnosť ekonomiky – vzájomné súvislosti.