Intenzita prejavov vonkajšej a vnútornej nerovnováhy v Slovenskej republike - Sabo, Štefan
Zhodnotenie slovenskej ekonomiky v období 1998 – 2007, teda v čase, kedy ju ešte nezasiahla hospodárska kríza. Analýza makroekonomických nerovnováh. Vývoj nerovnováhy v jednotlivých oblastiach mnohouholníka. Oblasť ekonomickej dynamiky. Oblasť vonkajšej ekonomickej rovnováhy. Oblasť cien, meny a kurzov. Vnútorná rovnováha a optimálne využitie zdrojov.