Mladí zamestnanci preberajú firemné ciele horšie ako ich starší kolegovia - Bačišin, Vladimír
Mladí ľudia na celom svete nemajú veľký záujem o prácu. Majú nedostatok zapojenia (involvement), sú vystavovaní najväčšiemu stresu v práci, čo môže viesť k problémom v riadení a spomaleniu rozvoja firiem, ako aj v ekonomike ako celku. Veľké je riziko emigrácie vzdelaných. Tieto závery vyplývajú z medzinárodného výskumu zamestnancov, ktorý sa uskutočnil v r. 2011.