Determinanty finančnej, hospodárskej a dlhovej krízy krajín a ich vplyv na ekonomiky štátov EÚ - Pavelka, Ľuboš, 1962-
Prejavy finančnej a hospodárskej krízy. Financializácia ekonomík a jej vplyv. Úverová tieseň ako dôsledok finančnej krízy. Nedôsledné posudzovanie rizík a ich dopad na podniky a banky. Vplyv krízy na podnikanie firiem a nástroje na elimináciu rizík. Spôsoby predchádzania budúcim finančným krízam.