Relations of the Russian Federation and NATO after the dissolution of the Soviet Union - Horemuž, Martin
1991 - 2000: expanzia NATO a hľadanie novej štruktúry vzájomných vzťahov medzi NATO a Ruskom (po rozpade Sovietskeho zväzu). NATO a bezpečnosť Ruska v doktrinálnych dokumentoch. Rusko a NATO po roku 2001. Súčasné vzťahy medzi Ruskom a Severoatlantickou alianciou.