Quo vadis finančné vzdelávanie? - Szovics, Peter
Finančné vzdelávanie prispieva k ochrane práv spotrebiteľa na trhu finančných produktov a služieb, ktorý sa neustále rozširuje, pričom rastie zložitosť a komplexnosť ponúkaného portfólia nástrojov finančných inštitúcií. Bez základných finančných znalostí a zručností nie je možné robiť kvalifikované rozhodnutia, ktoré majú vplyv na osobný aj rodinný rozpočet. Meranie finančnej gramotnosti obyvateľov na Slovensku a vo svete. Analýza súčasného stavu a odporúčania do budúcnosti. Cieľom týchto odporúčaní je zvýšiť index finančnej gramotnosti prostredníctvom cieleného zvyšovania vedomostí, zručností a kompetencií obyvateľstva.