Charakteristiky stupňov náročnosti pracovných miest - Slaninková, Katarína
Stupne náročnosti pracovných miest súvisia s odmeňovaním zamestnancov a minimálnymi mzdovými nárokmi. Konkrétne ide o Zákonníkom práce garantovanú ochranu zamestnanca takého zamestnávateľa, u ktorého nie je odmeňovanie zamestnancov dohodnuté v kolektívnej zmluve. Stupne náročnosti pracovných miest a koeficient minimálnej mzdy.