Analýza vybraných integračných zoskupení Latinskej Ameriky - Baumgartner, Boris
Najstaršie integračné zoskupenie Latinskej Ameriky - Stredoamerický spoločný trh a Andské spoločenstvo. Najvýznamnejšiu úlohu vo svetovom hospodárstve v súčasnosti zohráva MERCOSUR (Spoločný trh juhu). Cieľom príspevku je na základe analýzy intraregionálneho obchodu, ktorý patrí k základným ukazovateľom úspešnosti integračného procesu, posúdiť postavenie jednotlivých členov vo vybraných integračných zoskupeniach Latinskej Ameriky. Porovnanie - Andské spoločenstvo, MERCOSUR a Stredoamerický spoločný trh