Potreba regulácie OTC trhov v podmienkach turbulentného vývoja hospodárstva - Janúšek, Vladimír
Over-the-counter (OTC) majú významné postavenie vo finančnom sektore globálneho hospodárstva. Najvýraznejší rast zaznamenali až od roku 2001. Finančné nástroje využívané na OTC trhoch (forwardy, swapy, opcie), sú odvodenými finančnými nástrojmi, ich hodnota sa odvodzuje od iných finančných nástrojov alebo tovaru. Riziká obchodovania na OTC trhoch. Regulácia OTC trhov v EÚ a USA.