Komerčné poisťovne a poistná zmluva - Kubincová, Soňa
Charakteristické znaky poistenia. Komerčné poisťovne ako podnikateľské subjekty. Právne postavenie poisťovní. Charakteristika poistnej zmluvy. Vymedzenie poistnej zmluvy v Občianskom zákonníku. Forma poistnej zmluvy, uzavretie poistnej zmluvy. Povinnosti poistiteľa a jeho právo na poistné. Zánik poistenia.