Udržitelná firma: moderní model řízení - Janoušková, Svatava
Súčasné obdobie nazývané termínom antropocén. Charakteristické znaky antropocénu. Kriticky ohrozené planetárne procesy. Dôležitosť ochrany životného prostredia a byť zelený. Modely riadenia podnikov pre udržateľný rozvoj. Otázka spoločenskej zodpovednosti. Čo motivuje firmy zavádzať princípy udržateľnosti. Hlavné záťaže (hrozby) pre životné prostredie.