Presadzovanie etických hodnôt v podnikaní na príklade fair trade - Škorvagová, Simona
Jedným z významných alternatívnych prístupov k medzinárodnému obchodu je hnutie Fair Trade, ktorého cieľom je dosiahnutie spravodlivejšej redistribúcie príjmov medzi predajcami v rozvinutých trhových ekonomikách a výrobcami v rozvojových ekonomikách. Posledné dve desaťročia zaznamenáva táto iniciatíva významné úspechy. Jednou z hlavných príčin jeho úspechu je zmena vo vnímaní spotrebiteľov. Etický konzumerizmus a jeho vplyv na smerovanie Fair Trade.