Existuje svetlá budúcnosť pre krajiny južnej dimenzie Európskej susedskej politiky? - Štubniak, Marek
Vznik a budúcnosť Európskej susedskej politiky. Nový dôraz na diferenciáciu [Európskej] susedskej politiky na základe potrieb a želaní jednotlivých partnerských krajín. V ďalších rokoch určite nenastane raketový nástup prosperujúcich krajín južnej dimenzie, skôr vlažné partnerstvo, kedy si krajiny na oboch stranách nebudú môcť jasne predikovať budúce kroky ich partnerov. Na základe týchto javov sa budúcnosť v tejto oblasti javí skôr hmlistá ako svetlá.