Nukleárny Bill Gates - Pressburg, Adrian Peter
Tvorca operačného systému Windows, Bill Gates, prestal v roku 2006 riadiť spoločnosť Microsoft. V súčasnosti investuje peniaze do jadrovej energetiky a novej triedy reaktorov. Jadrové reaktory, ktoré vyvíja firma TerraPower, majú byť podľa B. Gatesa veľmi lacné, veľmi bezpečné a musia produkovať minimum odpadu. Vývoj jadrových reaktorov spadá do sféry národnej bezpečnosti a TerraPower preto smie aj musí spolupracovať s vládou a jej vedeckými pracoviskami. Návšteva B. Gatesa v Číne, kde Gates uzatvoril za svoju nadáciu s čínskou vládou partnerstvo.