Bezpečnostné riziká cloudu v kontexte súčasných virtuálnych hrozieb - Hlavatý, Ivan, 1978-
Dôvody popularity cloud computingu. CC možno tiež charakterizovať ako poskytovanie služieb alebo programov uložených na serveroch na internete s tým, že používatelia k nim môžu pristupovať prakticky odkiaľkoľvek, pričom spravidla neplatia za vlastný softvér, ale za jeho použitie. Informačná bezpečnosť vo význame vlastnosti informačných systémov, podnikového procesu v nadväznosti na cloud computing. Sedem rizík cloud computingu podľa spoločnosti Gartner.