New Keynesian Phillips Curve, Meta-regression analysis - Danišková, Katarína
Nová keynesiánska Phillipsova krivka (NKPC) sa stala neoddeliteľnou súčasťou moderných modelov monetárnej politiky. Je odvodená z mikroekonomických modelov s racionálnymi očakávaniami a nepružnými cenami. Naša meta analýza pokrýva takmer 200 štúdií a analyzuje koeficient očakávanej inflácie v hybridnej Novej keynesiánskej Phillipsovej krivke.