Model splácania úverov pri PPP diaľniciach - Lauko, Martin
Model splácania úverov potrebných na stavbu diaľnic prostredníctvom projektu verejno-súkromného partnerstva (PPP). Optimalizácia výšky splátok počas 30 ročného obdobia podľa vypočítaného cash-flowu tak, aby celková platba štátu bola čo najnižšia. Tento reálny problém možno zjednodušiť na úlohu optimálneho riadenia, resp. riešiť iteračnou schémou.