Vonkajšie determinanty súčasnej fiškálnej politiky SR - Hrivková, Katarína
Charakteristika fiškálnej politiky štátu. Orientácia zahraničnopolitických priorít na integráciu do euroatlantických politických, ekonomických a bezpečnostných štruktúr. Členstvo SR v medzinárodných zoskupeniach - Organizácia pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD). Organizácia Severoatlantickej zmluvy (NATO). Organizácia pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE). Svetová obchodná organizácia (WTO). Limity a obmedzenia vyplývajúce z členstva v zoskupeniach. Slovensko v Schengene. Hospodárska kríza a SR.